Warsztat start-upowy dla Studentów – Żywność Wysokiej Jakości

Warsztat start-upowy dla Studentów – Żywność Wysokiej Jakości

Zapraszamy na kolejny warsztat start-upowy w ramach WaMa Smart Lab Żywność Wysokiej Jakości! Spotkanie dedykowane jest studentom zainteresowanym inkubacją pomysłów biznesowych  którzy podczas warsztatu będą mogli zdobyć istotną wiedzę dotyczącą rozwoju start-upów oraz zdobyć cenne umiejętności praktyczne. Warsztat odbędzie już w najbliższy piątek, 19 maja 2023 r., w godzinach 10:00 – 15:00 w Olsztyńskim Parku Naukowo-Technologicznym, ul. Trylińskiego 2.

Jeśli marzysz o rozwoju własnej firmy, budowaniu „jednorożca”, czyli start-upu którego wycena wyniesie ponad miliard dolarów, a może po prostu chcesz dowiedzieć się o najlepszych praktykach budowania i zarządzania zespołem, to mamy coś dla Ciebie! Zapraszamy na  warsztat, podczas którego zaprezentujemy idee i narzędzia do rozwoju start-upów, przedstawimy problemy i metody ich rozwiązywania oraz wskażemy najbardziej istotne kwestie dotyczące wprowadzania pomysłów biznesowych w kontekście sektora produkcji i przetwórstwa żywności wysokiej jakości. Podczas spotkania nie zabraknie pracy własnej, dzięki będziesz możliwość  zdobycia praktycznych umiejętności oraz weryfikacji nowo poznanych informacji, co pozwoli Ci przygotować się do realizacji projektów biznesowych w przyszłości.

Każdy z uczestników otrzyma certyfikat udziału w warsztacie od wiodącej firmy doradczej zajmującej się innowacjami Enky Consulting.

Aby wziąć udział w wydarzeniu należy wypełnić formularz rejestracyjny. Liczba miejsc ograniczona!

Agenda spotkania:

10:00 Przywitanie uczestników i otwarcie warsztatu

10:00   – 11:00 Wprowadzenie

  • Krótkie wprowadzenie do pojęcia start-upu
  • Przykłady start-upów z sektora spożywczego,   które odniosły sukces
  • Omówienie podstawowych pojęć i metod   kreatywnych, takich jak Design thinking, Lean startup, Lean Canvas, MVP
  • Wprowadzenie do Design thinking jako metody   projektowania

11:00   – 11:45 Rozwój   pomysłów

  • Ustalanie problemów, które można rozwiązać za   pomocą start-upu (w tym na bazie potrzeb przedsiębiorstw zidentyfikowanych   podczas warsztatu dla Liderów IS)
  • Praca w grupach – studenci dzielą się na kilka   zespołów
  • Wspólne tworzenie pomysłów na start-upy w sektorze   spożywczym

11:45   – 12:00 Przerwa kawowa

12:00   – 13:30 Projektowanie

  • Praca z modelem biznesowym Lean Canvas
  • Testowanie pomysłów, czyli weryfikowanie, czy   dany pomysł ma szansę odnieść sukces na rynku
  • Określenie MVP i planu jego budowy

13:30 –   14:30 Prezentacje

  • Każda grupa prezentuje swoje pomysły na   start-up w oparciu o Lean Canvas
  • Komentowanie i ocenianie pomysłów przez innych   uczestników i prowadzących

14:30   – 15:00 Podsumowanie

  • Omówienie kluczowych punktów i wyników   warsztatu
  • Dalsze zalecenia dla studentów w kontekście   dalszej pracy nad rozwojem start-upów
  • Pytania i odpowiedzi

Nawigacja

Na skróty

Mapa strony

Skip to content